1621056.jpg
Töhryä vai viestintää?

Koska "ei haittaa", palauttelen tynkäblogiini muistoja kadonneesta kirjoituksesta.

Reitiltäni rautatieasemalta kotiin löytyi mahdottoman paljon mediaa. Ensin huomasin "valtamedian" mainokset, joita näkyi seinillä, katoilla, maassa ja ilmassa.

Hiljalleen aloin huomata myös pienempiä, huomaamattomampia symboleja ja merkkejä. Erilaista mediaa...Osa vaikutti töhryltä. Liikennemerkkien sotkeminen ei liene mediaa, jonkinlaista viestintää kylläkin. Töhryt osoittavat asenteen yhteiskuntaa vastaan, joten jotain tämäkin viestijä on kanssaihmisilleen onnistunut välittämään.


1621058.jpg
Media mediassa.

Pikkusiskodisko puolestaan käyttää hienosti jo luotua mediatilaa hyväkseen. Ilmaisjakelulehtien ja mainosten piste, pääsee mainostamaan muutakin kuin mitä alkuperäisesti suunniteltiin. Nokkelaa. Minua hymyilytti.


1621062.jpg
Töhryä, mediaa vai taidetta?

Tämä teos on mielestäni hieno. Se eroaa kaupunkikuvassa näkyvistä tarroista siinä, että mielestäni en ole törmännyt muihin vastaaviin muualla. Muut tarrat, joita liitetään kaupunkiin; seiniin, liikennemerkkeihin, roskiksiin jne. ovat myös hienoja, mutta ne hyppäävät esille kiinnityspaikastaan ja tuntuvat ikään kuin merkkaavan tekijänsä reviiriä. Tämä tekee yhteistyötä ympäristönsä kanssa.

Oli hauskaa löytää kotikaupungistaan jotain uutta ja pientä, joka melkein pitää etsiä...suosittelen pientä etsintäretkeä kaikille.